Єдиний в Україні вищий навчальний заклад водогосподарського профілю. Заклад є навчально-науковим комплексом, який здійснює підготовку висококваліфікованих фахівців, науково-педагогічних кадрів, забезпечує підвищення кваліфікації та проводить науково-дослідницьку роботу. Університет - вищий навчальний заклад IV рівня акредитації, надає послуги із здобуттям вищої освіти на рівні кваліфікаційних вимог

 

Україна

Україна – держава Центрально-Схiдної Європи. Столиця – місто Київ.

Загальна інформація

Україна межує з Росією, Білорусією, Польщею, Словаччиною, Угорщиною, Румунією та Молдовою
Територія – 603,7 тис. кв. км.
Населення – 42 млн., із них.
В адміністративному складі України – Автономна Республіка Крим та 24 області.
Україна є членом Організації Об’єднаних Націй, Ради Європи, ЮНЕСКО та майже 40 впливових міжнародних організацій, програм і проектів – таких як Світовий банк реконструкції та розвитку, Міжнародний валютний фонд, Міжнародна організація праці, Світова організація торгівлі та інших.
Природні ресурси: залізна руда, вугілля, марганець, нікель, уран, нафта, газ та інші.
Промисловість: металургія, машино- та приладобудування, авіакосмічна, добувна, переробна, хімікофармацевтична та інші галузі.
Грошова одиниця – гривня.

Культура
УКРАЇНА – держава з високорозвиненою промисловістю, сільським господарством, наукою і культурою.
Наука, освіта: Національна Академія Наук України.
1400 науково-дослідних інститутів.
Більше 1 млн. студентів вищих навчальних закладів, у т.ч. 40 тис. студентів-іноземців. 

313 – вищих навчальних закладів.

Національні страви
Борщ – одна з найпопулярніших страв в Україні, існує 3 види борщу: червоний, щавлевий, холодний.
Вареники – варене тісто з різними начинками – традиційна українська страва.
Деруни або пляцки з тертої картоплі – улюблена повсякденна страва українців, зазвичай подається зі сметаною.
Сало – корисне, смачне і ситне, до того ж довго зберігається.
Голубці – страва готується з листя свіжої чи кислої капусти та начинки з м’яса, рису чи гречки, кукурудзяних чи пшоняних круп, картоплі, квасолі, грибів, цибулі, моркви та прянощів.

Клімат
Клімат – помірно континентальний і тільки на півдні Криму – субтропічний.
В Україні яскраво виражені 4 сезони: осінь – з вересня по листопад, зима – з грудня по лютий, весна – з березня по травень, літо – з червня по серпень.
Середня t° січня - 7°С, липня +23°С.
Найбільша річка – Дніпро.
Найбільша гірська система – Карпати.

Зв’язок, інтернет
Основними GSM операторами в Україні є Київстар, МТС Україна / Vodafone та Lifecell.
Основні постачальники послуг широкосмугового доступу в Інтернет в Україні: Укртелеком, Київстар, МТС, Воля, Тріолан.
Всі міста обласного значення мають покриття 3G.

Місця, які варто побачити
Київ
Львів
Камянець-Подільський
Чернівці 

Луцьк
Одеса
Харків
Ужгород

Державні свята

1 січня – Новий рік;
7 січня – Різдво Христове;
8 березня – Міжнародний жіночий день;
1 травня – Пасха;
1 і 2 травня – День міжнародної солідарності трудящих;
9 травня – День Перемоги;
19 червня – Трійця;
28 червня – День Конституції України;
24 серпня – День незалежності України;
14 жовтня – День захисника України.

 

 

Робота Центру міжнародного співробітництва та освіти спрямована на допомогу іноземним студентам здобути освіту в університеті.
Надаємо комплексні послуги у вирішення трансферу, оформлення документів, проживання на весь термін навчання.

Центр міжнародного співробітництва та освіти

Центром міжнародного співробітництва та освіти завідує проректор з наукової роботи та міжнародних зв’язків Савіна Наталія Борисівна. Директором Центру є Тимощук Ігор Олександрович. У складі Центру функціюють чотири підрозділи: відділ міжнародних зв'язків (начальник Бадинський Леонід Олексійович), відділ роботи з іноземними громадянами (начальник Солодкий Владислав Олександрович), відділ організації міжнародної освіти та міграційних питань (начальник Нікитенко Дмитро Валерійович) та підготовче відділення для іноземних громадян (завідувач Михайлова Єлизавета Вікторівна).

Кожна зі сфер завідує спектром певних обов’язків, але основним завданням є контакт з іноземними студентами, інформування про освітні програми, подача та обробка документів, а також проживання й адаптація останніх в університеті та українському середовищі загалом.